London

I helgen har jag och Filip varit i London. Det var min present till Filip då han fyller 30 nästa helg, han visste ingenting förrän i onsdagskväll då vi åt middag på Tomtebo. Jag överraskade honom och berättade under middagen att vi skulle åka till London dagen där på. Han blev mycket snopen och glad för presenten. Jag hade ordnat ledig och han visste ingenting. Otroligt att så många kunnat hålla tyst då jag bokade resan redan i september. Vi har i alla fall haft en jätterolig helg tillsammans och vi har sett mycket. Det sämsta med resan var att vi längtade så mycket efter Sture. Han var hemma i Växtholm tillsammans med farmor och farfar. Han verkar också ha haft det bra i helgen! Vi tackar alla runt oss som hjälpt till med allt så vi kunnat åka iväg ensamma.


Cocolate Chip Cookies

Jag håller på att baka kakor. Hoppas att dom blir goda, det luktar så i alla fall!
Har aldrig testat receptet tidigare men det hade fått bra betyg och massvis med bra kommentarer så vi hoppas på det bästa!

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.  Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.


För övrigt har vi äntligen kunnat ta oss ut och leka i snön. Det har ju varit så kallt fram tills i dag så vi gick ut direkt efter Stures sovperiod. Han tyckte det var jätteroligt! Längtar verkligen till våren då man inte behöver frysa så fort man är ute och leker. Tråkigt bara att det visar att det ska bli kallt i morgon igen.


Härmapa

Sture har blivit en liten härmapa. Han gör som man gör, inte som man säger :) Han är också en riktig babblare, han pratar konstant, men man förstår inte ett ord av vad han säger.
Vi har nu kommit igång med badandet igen tillsammans med Linda och Hedvig, men denna vecka badade vi i stan då vi fick gratisinträde på simhallen i Umeå.
Vårt lilla charmtroll!

2011

Inviger det nya året med förkyldning i familjen. Jag är snorig, Filip har lite halsont och Sture är också snorig. Stuyre har kommit på att man ska bli arg då man inte får göra en speciell sak. Då tokskriker han och blir jätteledsen. Han har ett rätt bra humör.
Han har även kommit på hur man gör när man ska snurra runt och gå baklänges. Han tycker att det är superkul att snurra runt runt och bli lite yr i bollen :)
Idag har Filip ledig från jobbet och även i morgon, det är skönt att få en långhelg till tillsammans. Dagarna går så mycket snabbare då man få lite avlastning.

RSS 2.0