Sjukt barn...

För första gången i Stures liv är han sjuk, han har nästäppa på högsta nivå! Det började igår och natten till idag var minst sagt jobbig... Han låg och vred sig i princip hela natten, var bara mot tidig morgon som han blev lugn och sov en stund. Som tur var så tyckte han att det var skönt att sova ända till kl 10.15 istället för 07.00 som han brukar göra så jag fick i alla fall några timmars sömn. Pappa Filip intog gästrummet igår kväll, vilket han nog gjorde rätt i! Idag har det gått bra men nu tills kvällen blev han supertäppt igen. Somnade enkelt kl 18.15 och jag kunde lägga honom i sängen utan att han vaknade till. Sedan drog det igång, han vaknade 30 minuter senare och vart jätteledsen och bara grät och grät! Ju mer han grät desto mer täppt blev han. Jag spruta lita koksalt i näsan och fick suga ut lite snor för att hjälpa stackars lilla Sture. Han blev bara mer ledsen, tillslut lyfte jag upp honom och med råd från min kära mor så satte jag honom halvsittandes i vagnen och styrde honom fram och tillbaka till sömns utan sin kära napp som han annars vill ha då han ska sova. Tillslut somnade den ledsna pojken... Nu ska den trötta mamman vila framför tv:n i väntan på att min älskade man ska komma hem från långjobb i Ö-vik.

Hoppas att natten går bra i alla fall... Har hemleverans av Nezeril till spädbarn av pappa Filip då han kommer hem.


Utveckling

Just nu har Sture kommit på att han har fötter och han har konstant blöta sockar, förstår inte hur han kan få in stortån i munnen. Det ser rätt lustigt ut! Det går knappt att lägga ner honom på rygg längre heller då han efter en stund ligger på magen. Han gillar att ligga på magen en stund sedan blir han ledsen och man måste hjälpa honom att komma tillbaka på rygg. Han har även kommit på att det är bara mamma som får natta honom på kvällen, annars gråter han hysteriskt tills han somnar. Just nu händer det saker för varje dag som går, han blir alltmer duktig att greppa saker och att äta mer ordentligt utan att kladda så mycket. Det är kul att hänga med i hans utveckling men det går fort! Just nu ligger han i sitt babygym och pratar med alla figurer som hänger ovanför honom. Tror att han håller på att få en liten förkyldning då både jag och Filip varit lite snoriga sista veckan. Någon gång ska ju vara den första.

Hoppgunga!

Jag och Sture har varit och hälsat på hos familjen Kankkonen i helgen medan pappa Filip var i fjällen med sina killkompisar och åkte skoter. I Falun var det full fart från klockan sju på morgonen till sju-åtta på kvällen. Elvin fyllde två år i fredags, tänk att han har blivit så stor!

Sture har fått en hoppgunga, han testade den för första gången idag och han verkade tycka om den. Det går fortfarande bara bra att ge honom mat, han äter med stoor glädje!


Smakisar :)

Sture har blivit så tjorvig att mata med flaskan nu mer. Det går lättast då man står och går runt samtidigt som man matar honom nu, annars vänder han bara bort huvudet eller skriker. Så nu har han börjat få smaka lite banan-gröt och lite potatis-puré. Han tycker om båda delarna! Det är så kul att få se hans miner då han får något annat i munnen än ersättningen. Förhoppningsvis ska det gå bra med all olika mat, jag har gjort morotspuré som står näst på tur att smakas på, sedan blir det lite majs och ärtor.


Till veckan åker Filip till fjällen med sina killkompisar och Sture och jag åker till moster Johannna och kusinerna i Falun. :) Ska bli roligt att få träffa er alla, det var ju ett tag sedan!

RSS 2.0