Midsommar

I går var det midsommar och vi hade toppenväder. Strålande sol och 22 grader varmt. Vi var på midsommarfirande i byastugan på dagen och efter det tillbringade vi kvällen hos Erik och Elin tillsammans med goda vänner. Vi grillade och åt limemarinerade jordgubbar. Vi kunde sitta ute ända tills klockan var kring 22.00 då gick vi in eftersom det blev för mycket mygg, så det var inte kylan som stoppade oss! Sture var vaken ända till midnatt och hela familjen fick en välbehövd sovmorgon ända till klockan nio i morse!
I dag är Filip ute och snickrar på vedboden och jag sköter Sture. Har lagat spagetti med kötfärssås åt honom nyss, vi får se om han gillar det. Han har ju en tendens att gilla burkmat mer än mammas mat :)

full rulle...

I onsdags blev vår lilla kille hela sju månader gammal. Han började krypa och sätta sig upp på egen hand på tisdagen. Så nu kan man inte ha lika bra koll på honom om han tappar balansen då han sitter på golvet, det har lett till ett antal krascher i golvet och en massa tårar. Jobbigt men samtidigt måste han lära sig att hålla balansen.
Jag, Sture och Troja har bott på Tomtebo i helgen medan pappa Filip har roat sig i Norge på bilträff med några kompisar. Idag har jag gjort klart våra rabatter ute så nu är de ogräsfria och fått ny fluffig jord!
En hel arbetsvecka väntar framför där vi har mycket att ordna med inför Stures barnvälsignelse.


Helgen...

Nu har jag målat klart alla prickar i Stures rum, även byrån är färdigmålad nu. Filip och pappa har börjat att bygga vedbod/redskapsbod på gaveln av huset. Det blir mycket bra! Jag har börjat göra om en av våra rabatter (höjer upp den och jordförbättrar). Jag har dessutom hunnit med att pusta alla fönster tack vare att mormor var lite barnvakt åt Sture en stund. I morgon ska jag försöka att bli färdig med rabatten och Filip fortsätter med sitt byggprojekt.


Lilla Sture står nu mest på alla fyra och försöker ta sig fram men det går inte så bra... han drar sig fortfarande fram.


RSS 2.0