Oväder på gång

I morgon sägs det ska bli snöstorm här, undra hur oroad man ska vara... Dom trodde det kunde vara en del strömavbrott vilket gör det komplicerat med Stures mat, har tänkt att koka vatten på morgonen och ha i termos utifall han skulle bli hungrig om det är strömavbrott just då. Vi får se hur dagen blir...
Nu har vi möblerat klart vårt sovrum och börjat stöka i Stures nya rum, ska flytta de gamla garderoberna därifrån till vårt rum tills vi köpt en ny stor och fin garderob.
Idag har Filip varit och jobbat i Ö-vik och jobbade över en hel del. Men Sture var snäll och sov ute i vagnen i tre timmar mitt på dagen så det gick bra.
 Skulle vilja köpa ett nytt enfärgat överkast men än så länge får det duga med randigt, blir bara lite mycket ränder tycker jag :)


Gullungen!

Nu börjar det hända saker med lilla Sture, han har vänt sig från rygg till mage två gånger och han har börjat jollra och skratta mer :) Jättekul är det! Snart kan han ha sina kläder i storlek 68, bodysarna är lagomt stora men kanske lite långa i ärmarna. Han växer så det knakar!
Vi har sovit våran första natt i det nya sovrummet och det kändes väldigt bra, lite ovant att ha så rymligt rum. Sture fick också sova med oss där, annars har ju han sovit i rummet bredvid. Hans säng ska sedan stå i vårt kontor som är alldeles intill sovrummet.
Nästa projekt vi har i huset är att göra Stures rum, ska spackla igen spikhål och sedan måla och där efter inreda!
 
Hemma hos kompisen Isak provade Sture hans stol :)

Vårt nya sovrum är på gång

Efter att vi delat av vårt gamla stora vardagsrum och gjort det mindre så fick vi ett till sovrum som vi hade tänkt göra till vårt nya föräldrasovrum så är vi snart klara, det som saknas är lister och en garderob, och självklart alla möbler... :) Vi har isolerat, dragit el, gipsat, spacklat/slipat och till sist målat klart i rummet. Det tog tid att göra alla ränder men det blev bra, är riktigt nöjd med färgsättningen! Garderoben ska vi köpa till sommaren hade vi tänkt.
FÖRE

EFTER

BURR BURR

Idag har vi jättekallt, hela -25,8 just nu men i morse var det -29,5 grader! Inte allt för roligt... blir mest att vara inne idag i värmen.
Nu har vi dragit igång vårt projekt föräldrasovrum igen, Filip har isolerat och gipsat väggen nu, nu ska det spacklas/slipas och sedan ska vi börja måla om rummet... det ser jag fram emot. Jag gillar att måla om! Då vi har fått i ordning och flyttat över våra saker dit ska vi börja göra om där vårt nuvarande gästrum är, det ska bli Stures nya sovrum. Skönt att få det klart så man har någonstans att stoppa undan alla hans leksaker/kläder som han fått. Sture har även börjat sova bättre på nätterna, här om dagen sov han åtta timmar i sträck... det var underbart! :)
Igår hade vi besök av Samuel och Annika från Ö-vik, vi åt god middag bestående av rostbiff och ungsstekt potatis :)
  såhär frostig blir man efter man varit ute i den här kylan, fast den här bilden är tagen förra vintern...

Jul och Nyår

Har varit borta i nästan två veckor. Det var väldigt skönt att komma hem i fredagskväll igen. Har hunnit göra en massa saker under ledigheten.
Vi åkte ner till Timrå innan julafton och har bott hos Åke och Maivi. Har varit på IKEA, birsta city och några andra affärer och shoppat loss. Vi har även hunnit med att hälsa på vänner nere i Timrå/Sundsvall.
Julen har varit väldigt mysig, med god mat, trevlig gemenskap och bra klappar! Sture har för första gången fått träffa sin kusin Ellen som är 4 månader äldre än honom, hon kan sitta och har fått sin första tand :)
Över nyårsafton var vi på bröllop nere i Habo, en av Filips barndomsvänner gifte sig. Då fick Sture och Troja vara hos farmor och farfar i deras sommarstuga medan vi själva bodde på hotell i Askersund. Helt otroligt vad skönt det var och vakna upp på natten och inte behöva kliva ur sängen för att göra mat. På vägen hem på nyårsdagen hade vi riktigt busväder, många gånger såg man ingenting av all snörök i mörkret. Usch det var obehagligt! Då vi skulle hämta upp Sture och Troja kom vi nästan inte fram till stugan där vägen drevade igen partivis på bara några sekunder, fick köra genom en meters drivor på något ställe. Men vi lyckades ta oss där ifrån och kom hem sent på fredagskvällen.
Hemma var det mycket snö men vi har haft tur och fått hjälp med skottningen av gården så vi behövde inte alls skotta då vi körde in på gården :)
 bilder från julen
  bilder från bröllopet
 Äntligen hemma!!!!

RSS 2.0