Christmas

För en stund sedan åkte min storasyster med familj hem från oss. Dom har bott här under julhelgen. Det har varit väldigt mysigt att få ha dom hos oss. Huset har varit fullt av liv och nu är det bara vi fyra kvar igen. I morgon är det vardag igen men det dröjer inte länge tills nyårshelgen som tur är! :) Filip ska vara lite långledig under nyårshelgen, det ska bli skönt att få vara tillsammans en längre stund. Vi åker till Stugan i Harmånger med Filips syster med familj! Vi längtar och ser fram emot att få träffa dom!
Vi har haft en bra jul och vill tacka alla som varit och delat den med oss!

Sture fick sitta i tomtens knä :)

Jul i vårt hus

Igår satte vi upp granen och pyntade den, Sture tycker att kulorna och glittret är mycket spännande men han är ganska duktig och låter bli den för det mesta.


massor av snö

I går efter middagen var Filip ut och skottade bort knappt 1 dm snö... Nu på morgonen skulle jag gå ut och skotta det som kommit under natten och det var nog nästan 2 dm till som kommit. Jag har ännu bara skottat ca 1/4 av gården och det tog ungefär 45 min att skotta det. Vi vilar inne nu och ska ut en gång till efter lunchen medan Sture sover. Snön fortsätter att falla ner, tycker att det kan sluta nu så man får skotta rent hela gården. Tur att det bara är kallsnö i alla fall!

I går lärde sig Sture flera nya saker. Han lärde sig att tända och släcka fösterlampor, ge slängpussar, klappa händerna och banka ihop två klossar med varandra :)
Slängpussarna är verkligen söta och han försöker också göra en smack ljud då han slänger iväg en :)
Han har även börjat att försöka äta med sked, om man lägger på en liten matbit på skeden så stoppar han in den i munnen.Nya stilen

Sture har idag fått nya vantar till i år och en mössa (och en fleecetröja, men den fick han inte prova) att ha till nästa år. Han fick prova dom efter maten (därför han är alldeles smutsig runt munnen) Han tyckte det var superkul att gå runt och vifta med armarna.


Fotografering

Igår var Linda här och vi ordnade upp en liten fotostudio här hemma. Sture var dagens fotomodell och jag tror vi båda fick en rejäl utmaning. Han ville inte vara stilla en enda sekund. Det blev en hel del bilder och flera fina också. Nu ska vi ta och framkalla bilder, både förstoringar och vanliga foton till Stures album.
Nu har vi två fina islyktor och den tredje är på frysning nu och fler ska det bli!

Pizza och islykta

Ikväll vankas det hemgjord tacopizza. Blev så sugen på den väldigt goda pizzan Moa och Martin bjöd oss på för någon vecka sedan. Receptet hittar du här: Moas blogg.
Annars har jag varit duktig och äntligen placerat ut vårt fågelbord och satt upp lite talgbollar, så nu väntar vi på att småfåglarna ska hitta hit till vår restaurang. Jag har också ställt ut en hink med vatten som ska bli en islykta. Har tänkt att göra några till, dom blir så fina då man tänder dom i vintermörkret. Extra passande blir dom till julafton då vi kommer att vara hemma hos oss.

Sture har fått tillbaka eksem/utslag på kroppen nu. Fast den här gången är det röda områden istället för hela kroppen. Blir bra att fråga lite extra på torsdag då vi ska till BVC för 1-års vaccinationen. Håller tummarna för att det ska gå bra så han inte får ont eller feber efteråt.

Pepparkakshus

Ikväll har jag och Filip dekorerat vårt pepparkakshus, vi köpte en färdig byggsats.

Tjusigt va ? :)
 Filips sida
 Min sida

1a december

Har egentligen inte så mycket nytt att berätta, men det är julmånad nu i alla fall! Min syster Carolina fyller 20 år idag så vi ger henne fyra HURRA! Vi såg på julkalendern i morse medans Sture åt sin morgongröt. Det har varit väldigt kallt här hemma den sista veckan men nu imorse hade vi bara -5,9. Vi har fått elda ganska mycket i kaminen. Idag ska vi ta en promenad till byn och hälsa på hos Linda och Hedvig, där bjuds det på fika och barnlek för småttingarna :)
Höll på att glömma att Sture är frisk nu och han hade tre dagarsfebern, han såg ut som en salami då febern gick ner, men nu är prickarna borta.
Sture ropar GRATTIS CAROLINA :)


RSS 2.0