sparkbil

Sture har i dag lärt sig att åka själv på sin sparkbil som mormor hade hemma hos sig, nu har vi lånat den efterson Sture tycker den är så rolig :)

Tredagarsfeber och skorstensmotering

Stures sjukdom var tredagasfeber. Utslagen kom då febern var borta, dock inte så mycket utslag utan mer som små röda prickar på magen. Skönt att han gjort bort den barnsjukdomen! Nu börjar vi bli friska efter två veckors sjukdom. Men vi är fortfarande lite snoriga och hostiga.
Igår började Filip montera skorstenen på vår kamin. Så nu ska vi elda i höstmörkret! Men det är en del kvar att göra, det ska sågas upp hål i yttertaket och sotaren ska hit och godkänna den.
 Så här kommer det att se ut innomhus!

Febriga Sture

I går kväll vaknade Sture vid 22.00 och ville inte somna om. Vi kände då att han var glödhet och tempade honom, 39 graders feber. Alvedon och välling trodde vi skulle få honom att somna om men han ville inte sova förrän vid midnatt. Han fick sova i vagnen första stunden sedan i vår säng. Det var som att ligga bredvid en kamin. Nu på morgonen hade han 38,3 grader och är ganska pigg, han kryper runt och leker som vanligt men med lite gnälligare ton.
I går shoppade jag på Tradera, ett par ursöta byxor åt Sture som jag hoppas kommer i veckan. Fick även massvis med perenner av moster Karin som jag planterade ner där jag egentligen har tänkt att ha smultron men det fick bli en perennrabatt så länge. Hoppas att allt överlever! Tusen tack Karin!

Kladdisen nummer 1

Idag på eftermiddagen så ville jag verkligen äta själv. Till en början gick det bra att mamma fick bestämma men efter en stund så ville jag testa att kladda med finga fingrar. Jag slickade, sög och smaskade på mina kletiga händer, det svåra var att få allt i munnen... Det mesta hamnade på bordet, stolen, haklappen, ansiktet och håret. Mamma var ganska less efter en stund så då fick jag kladda så mycket jag ville, det var verkligen roligt! Ända tills et blev dax för en större rengöring av hela mig, då blev jag superledsen. Men då det var gjort var jag lika glad igen! Vi får se om jag får göra det igen... jag hoppas det, för det var roligt!
 

9 månader

Idag var det 9 månader sedan vår Sure kom till oss... Det har varit en resa med mycket skratt och tårar. Han är det bästa som hänt oss och vi älskar honom innerligt!
Tänk att man kan lära sig så mycket på bara 9 månader, äta, rulla, sitta, krypa osv osv... Vår lilla skatt!!!

 alldeles nyfödd

Semester

Tidigare i dag kom vi hem från vår semestertripp i Sverige. Vi har hunnit med en hel del på drygt 1½ vecka. Resan började med att vi åkte till Stockholm och var där i tre dagar. Med hund och småbarn var det ganska besvärligt att vara där, vi gjorde inget av det som vi egentligen hade planerat för... Vi skulle på Skansen men efter problem med resan till centrum blev vi så pass mycket försenade att vi tog en shoppingrunda på stan istället. Båtturen till skärgården blev också inställd och istället åkte vi på bilutflykt till Vaxholm. Vi hann även med att hälsa på hos min bror David och min pluggkompis Hedwig :)

Efter Stockholm åkte vi till Falun och var där i fyra dagar. där tvättade vi kläder och vilade upp oss lite :). För sedan åkte vi tillsammans med familjen Kankkonen till Åre där vi var i tre dagar. I Åre var vi och kikade på sveriges största vattenfall i Tännforsen, killarna cyklade downhill en dag, jag och Johanna vilade upp oss på Saunaworld en kväll, paddlade kanot på Åresjön, plockade hjortron och mycket mer.

Vår semester för denna sommar har varit bra, mycket skratt och minnesvärda stunder tillsammans!

Några slumpade bilder från vår resa:


RSS 2.0