Snart jobb igen

Nu har man bara en vecka kvar som mammaledig sedan ska jag jobba i 6 månader. Ska bli skönt med lite omväxling! Filip ska då vara hemma under den tid som jag ska jobba, både jag och han ser fram emot det. Han har på slutet varit tvungen att jobba över en hel del, så vi har inte haft så mycket tid tillsammans på slutet, men det blir det ändring på nu snart! :)
I onsdags fick Sture sina andra vaccinations sprutor, den här gången fick han två sprutor i vardera ben samtidigt. Han grät inte alls lika mycket som fösta gången han fick spruta. Han vägde 7660gram och var 65,5cm lång.


Vi har dessutom äntligen hämtat hem vår braskamin och vi har ställt kaminen på plats där den ska stå. Fast nu så tänder vi bara ljus i den! I sommar ska vi motera skorsten osv...

Kompisbesök

Idag har vi haft besök av Stures kompis Isak och hans mamma Elin. Det skiljer ganska precis en och en halv månad mellan dom och det är kul att se att de nu börjar ha liite utbyte av varandra. De tittar aktivt på varandra och vill gärna känna och smaka på varandras händer, armar, ben och ja allt de får tag i :)

Helg hos mormor och morfar

Pappa Filip har varit borta med jobbet i helgen, de har varit i kittelfjäll och åkt snowboard. Då passade resten av familjen att bo i stan hos mormor och morfar. Det har varit mysigt och skönt att få lite hjälp med både hund och barn :)
 
Såhär duktig är jag på att äta själv :)


Sitta själv

Snart kommer lilla Sture att kunna sitta längre stunder själv. Idag har han suttit 2½ minut. Men han blir fort trött i ryggen av balans-övningarna. :) Det går fort, han sitter bara längre och längre för varje dag som går.

Snön smälter

Som många vet har Sture varit sjuk, han har RS-virus men idag är det mycket bättre! Han är nu pigg och glad och har fått tillbaka sin aptit. :)
Äntligen börjar våren komma med stormsteg! Idag har vi +9 grader ute och sol. Våran grusväg som blir till lerväg har äntligen börjat torka upp, gick in till byn och tillbaka och Troja vart inte alls smutsig. Igår kväll innan Sture skulle sova gick vi ut i solen och han fick sitta i vagnen för första gången, han gillade det och kikade nyfiket runt om kring.


Idag kunde lilla Sture sitta alldeles själv i hela 34 sekunder! :)

Kan meddela till er som inte vet att vi sålt våran sommarbil (Nissan) och köpt en Audi S3 istället. Den köpte vi då vi var i Åre under påsken. Nu ska den bara fräshas till så den blir snyggare. Den är liten och bekväm att sitta och åka i. Det blir lätt att fickparkera! :)


Påskfirande

Vi kom ganska nyss hem från en påskhelg i Åre tillsammans med Stures farmor, farfar, faster, farbror och lilla kusinen Ellen. Vi kom dit en dag före de andra så vi fick värma upp stugan, som tur va var det inte så kallt. Bara tre plus ute gjorde att det inte tog så lång tid att få igång värmen i stugan. På skärtorsdagen hade vi dåligt väder... regn och plusgrader ute. Det var inte alls kul, men det puggade upp lite då de andra kom till stugan under eftermiddagen. Pappa Filip har varit lite hostig så han och lilla Sture har sovit ute i vardagsrummet så jag har faktiskt fått sova fyra hela nätter på rad, UNDERBART! Det var ljuvligt med sömn. På långfredagen var det fortfarande lite dåligt väder men då gick vi på promenad med barnvagn och hund istället. Däremot på påskafton hade vi kalasväder och dessutom ett födelsedagsbarn, farmor fyllde år och vi åt god marsipantårta  som såg ut som en påsk kyckling. Den dagen tog jag och Filip en liten skotertur tillsammans, på vägen tillbaka kraschade jag och det slutatde i tårar och ont i arm, armbåge och höft. Har en del blåmärken. Sedan var vi utanför stugan oc wokade god mat och umgicks i den varma solen. På påskdagen hade vi tur och hade minst lika bra väder som dagen före så det blev ännu en dag ute i solen. Fast innan det så åkte vi in till Åre och shoppade lite, jag hittade ett par jeans på halva priset och jag är mycket nöjd över mitt köp! Hela dagen i dag har vi tillbringat i bilen för att köra hem till Umeå igen. Det är skönt att vara tillbaka och få tvätta upp smutsiga kläder och sova i sin egna säng i natt. Det har även hänt lite mer under påsken men det återkommer jag om lite senare :)

RSS 2.0