"Nyckelhäst"

Idag har jag varit kreativ! Har gjort ett alldeles eget nyckelskåp av en av våra små dalahästar. Blev faktiskt ett väldigt bra resultat... vi har inte haft nyckelskåp sen vi flyttade in eftersom vi aldrig hittat något bra eller haft någon idé på hur man skulle kunna göra ett. För någon vecka sedan kom Filip med den briljanta idén att vi tar en av våra små träfärgade dalahästar och målar den och sätter små gamaldagsa spikar i och hänger upp! Jag var först tveksam men det blev jättefint! Dessutom får vi bättre ordning och reda på alla våra nycklar.


Helg

Igår kväll kom mina svärföräldrar på besök, de övernattade tills idag då de skulle åka vidare till Luleå för att hälsa på Filips syster tills på måndag. Vi åt en god middag och såg på Lets Dance tillsammans. Idag har Filip varit ute och kört lite skoter och jag har varit på hundpromenad tillsammans med Linda och Leia (en av våra grannar och hennes hund). Sen har jag sett på skidskytte. Snart ska vi åka iväg till Holmsund för att hälsa på Nicke och Karro, ska äta tacos tillsammans. I morgon ska vi på kyrkan och efter det ska vi på middag hos mina föräldrar.
Volvon fungerar nu men nu har stötdämparna i fram gått sönder så bilen gungar fram då man kör i varenda litet gupp... Är så less på den där bilen nu! Troja fick en dusch igår och hon blev så otroligt mjuk efteråt...var ett tag sedan man tvättade henne.
Nej nu ska vi strax gunga iväg i volvon hela vägen till Holmsund... man är väl sjösjuk då man kommer fram :) Hehe!

Skruttbil!

Filip åkte på sitt nygamla jobb imorse och jag låg kvar i sängen ett tag till. Klev upp och allt kändes bra, tänkte att det här blir en bra måndag och bilen går säkert igenom besiktningen i efter middag. Gjorde mig i ordning och gick ut och skulle starta bilen, den startade fint och jag började köra ut ur carporten, då la den av! Tänkte att det kanske är kallt så jag vred om nyckeln en gång till och den stog bara och tuggade... gjorde några försök men inget hände. Ringde Filip och sa att bilen inte startade, så gav han lite tips och jag försökte igen efter 2 timmar på uppvärmning av kupévärmaren utan något större resultat. Så då fick jag lov att avboka besiktingen och nu är jag hemma hela dagen istället för att sitta på föreläsning som jag skulle ha gjort mellan 8-12. Det är så typiskt då man vaknade med en bra känsla i kroppen i morse och då rasade allt bara på grund av en gammal skruttbil!
Så nu har jag dammsugit hela huset och ska nu sätta mig och plugga inför tentan som är på fredag. En bild från Grekland sommaren 2007!

Fredag

Jahapp, sitter här en fredag ca 12- grader ute, skinande sol. Är ledig idag och ikväll ska jag på middag hos en klasskompis. Filip gör sin sista dag på sitt nya jobb, han sa upp sig i onsdagskväll och ska gå tillbaka till sitt gamla jobb på Västerbottens Säkerhetscenter och jobba som larmtekniker. Han kände att det var fel arbetsuppgifter på Siemens. Hoppas att det blir bra att få komma tillbaka på sitt gamla jobb.
Imorgon är det alla hjärtans dag... Vi ska inte göra något speciellt, tycker att den dagen är lite överskattad. Hade tänkt att laga någon godare middag till oss två!
Hoppas ni får en bra helg! Här i Umeå ska det bli finväder i alla fall!


Uppdatering

För det mesta så är det Linnea som skriver i våran blogg, men nu tänkte även jag sriva ett inlägg.

Så vad har hänt... Jo massor! Jag har börjat jobba på mitt nya jobb, jag har blivit äldre och det har fallit en massa snö över Umeå.

Vi börjar med det nya jobbet.
Jag har nu jobbat en vecka åt Siemens. Där arbetar jag som servicetekniker på avdelningen Fire & Safety i Västerbotten. Tidigare arbetade jag på ett litet företag med få medarbetare och nu arbetar jag på ett stort företag. Det märks verkligen skillnad på gott och ont. Än så länge har jag mestadels jobbat vid sidan av en av mina kollegor. Men så snart jag börjat bli varm i kläderna så kommer jag att jobba mestadels självständigt ute på fältet. Har även fått möjlighet till leasingbil och detta nappade jag på med glädje. Så nu mera så åker jag och Linnea en  svart Passat 2.0tdi 4-motion :)

Sen har jag även blivit äldre, åldern börjar numera vara ovesäntlig. Det finns tre vilktiga åldrar i livet. 15ÅR = Moped, 16ÅR= Skoter och 18ÅR = Bil efter 18 år så behöver man inte bli äldre... :)
Dagen innan min födelsedag så kom familjen Staffan x2  (stora och lilla) till oss för att fira min dag och Linnea hade bakat en jättegod chokladtårta. Jag fick fina presenter. En prenumeration på tidningen Bilsport, strumpor, gott fint kaffe och presentkort på bio. Massa saker som jag tycker om. På självaste fördelsedagen så gick telefonen varm med både sms och telefonsamtal. Men innan detta så väcktes jag på morgnen av min goa fru som kom med paket. Jag fick då nya skoterglasögon och en skoterfilm. Toppen bra eftersom mina gamla glasögon börjat bli så slitna. Senare på kvällen så va Erik och Elin hit på fika. Sen kommer mamma och pappa hit den 20 februari och firar min födelsedag i efterskott och Linneas födelsedag lite i förskott.

  Å så all snö! Det har snöat en hel del. Nästan så jag va less på snö... På torsdagen då jag kom från jobbet så mätte jag upp 24cm på garaguppfarten och sedan dess så har det snöat ganska mycket mer. I dag så for jag och Linnea ut och körde skoter... Jag låter bilderna tala för sig själv. Men så mycket kan jag säga att det va kul!


Linnea kör så det ryker!

 Nu ska vi åka till tomtebo för att fira svärmor som fyllde år igår. Även hon har passerat 18år så då behöver man inte räkna :) Grattis Christine i efterskott!

Åre

I torsdags blev Johanna bortrövad av sina vänner i Leksand, de tog henne till Åre och dit kom även jag och Carolina. Där har vi tillbringat hela helgen i en mysig lägenhets-stuga i Åre Björnen. Vi har bastat, ätit gott och åkt slalom/snowboard. Det har varit en riktigt rolig helg och vi har haft jättefint väder. Skinande sol uppe på fjälltopparna men mulet nere i dalen.

I morgon börjar Filip på sitt nya jobb och vi får hem vår nya leasing-bil. =) På torsdag fyller Filip 28 år, så ni får inte glömma att gratta honom!

RSS 2.0