Nissan 200sx -95

Nu är nissan "klar" för denna gång.
Vi har nu haft den ungefär ett år.
Det började med att vi åkte upp till Kalix och tittade på den men tyckte då att den inte var i tillräckligt bra skick så vi åkte hem igen. Avvaktade i 2-3veckor och återkom sedan till säljaren med ett betydligt lägre bud.  Vi kom överens om ett pris på telefon. Å så blev det en resa till.
Då såg bilen ut så här.
 

Dagen efter vi hämtat den så började den förändras. Väghållningen skulle uppgraderas, motoreffekten skulle ökas m.m.
Så stötdämpare och fjädrar byttes till fullt justerbara coilovers. Andra bussningar, krängningshämmare och justerbara stag monterades. Styrboxen chippades, större bränslepump sattes i, oljekylare monterades, annat avgassystem sattes dit och laddtrycket skruvades upp. Detta för att öka effekten från orginal 200hk till ca 300hk. Inne i bilen byttes stoar, ratt och växelspak. Utvändigt monterades sidoklojar och baklysen från en senare årsodell  (97-00).

Så här åkte vi med bilen resten av förra sommaren och hösten.
Här är några bilder från då.
I vinter började utsendet förändras ordentligt.

Frontpartiet bygdes om till årsmodell (97-00), kjolpaket monterades, hål för bromsjlus, antenn och vinge togs bort i bakpartiet Skärmar valsades för att rymma dom nya fäljarna som breddar betydligt mycket mer än de förra.
Under huven bygdes nya grövre tryckrör coh en annan dumpventil monterades.
I våras lackades bilen och nu ser den ut så här...Nu hoppas vi på många roliga och problemfria mil i bilen.  Förhoppningsvis så ska vi få möjlighet att åka på några bilträffar/bankörningar.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Haha, ja ni lär ju få en stark liten krabat om det fortsätter sådär ;)Nissan är verkligen förändrad! :) Ni har gjort ett bra jobb, stort lycka till med bilen i framtiden!! ;)Jag är ledig tisdag-onsdag vecka 31. Tobias ville helst hälsa på er när han ändå var på hemväg. Men då var ju ni på bröllop. Ska prata med honom mer när han kommer hem så hör vi av oss om hur det blir :) Kramar

2009-07-07 @ 10:26:25
URL: http://ofiie.blogg.se/
Postat av: Jos och Johan

Så snyggt! Det var häftig att åka m den!. Kramar!

2009-07-08 @ 11:16:17
URL: http://joskankkonen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Cool!!!! johan k

2009-07-08 @ 13:56:46
Postat av: christine staffan

När ska du sälja den och skaffa ett nytt projekt.Den är jättesnygg.

2009-07-09 @ 10:44:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0